Fontos tudnivalók

MIDI F500 KELTETŐGÉP

Kisipari keltetőgépek megrendelésre

289 990 €

Modell MIDI F500
doprava A terméket csak személyesen tudja átvenni!

popisy

A “MIDI” sorozat keltetőgépeinek gépháza 19 mm falvastagságú ragasztott szendvicspanelekből készül (kivül-belül polisztirol lemez, közötte extrudált poliuretánhab hőszigeteléssel).

A panelek illesztései vízmentesen tömítettek. A gépház gumilábakon áll.

A gép belsejében lévő központi ventilátor légkeveréssel végzi az egyenletes hőelosztást és egyben a gép átszellőzését is biztosítja. A ventilátor intenziv légáramában van elhelyezve a keltetőtér fűtését ellátó csőfűtőtest.

A kezelőlapon van a hőmérséklet-szabályzó kijelzője. Alatta a beállító gombok.

A hőmérséklet beállítást tizedfokos állítási lehetőséggel tudjuk elvégezni. A szabályzó a beállított hőmérsékletet tized pontossággal ”behozza” és tartja.

A szabályzónak aktív védelmi funkciója is van, a hőmérséklet megemelkedése esetén először letiltja a fűtést, azután beindítja a levegő befúvó ventilátort és hűti a gépet.

Távriasztásra is alkalmas.

A hűtő ventillátor tápegység csatlakozóját a gépen kialakított csatlakozó aljból üzemeltessük.

Forgatni is tudja a tojásokat a gép. A tojástálcák bölcsőibe berakjuk a tojásokat, majd a billentő csavarral előre betoljuk a keltetőbe. Elbillentjük a bölcsőket annyira, hogy a csavar betaláljon a billentő mechanizmus hornyába. Ezzel létre is jön a tojásforgató kapcsolat.

A gép beindításával elindul a forgató hajtómű is, két óra alatt csinál egy kört. Folyamatosan működik, kibillenti a tojásokat jobbra-balra 45 fokig.

A gép ajtaján a kémlelő ablak mögé tehetjük a páramérőt. A gép aljába tesszük a vizes tálcát, feltöltve vízzel. A páramérő mutatni fogja a páratartalmat.

A levegő kifújó nyíláson lévő csappantyúval változtathatjuk az átáramló, átöblítő levegő mennyiségét, és ezzel a páratartalmat is. Ha csökkentjük a kifújó nyílást, nő a páratartalom, ha nyitjuk, akkor csökken a páratartalom.

Az utolsó három nap a bujtatási szakasz. Amikor oda érünk, akkor át kell tálcázni a tojásokat a bujtató tálcába, abban kelnek ki, nem maradhatnak a billentő tálcákban!

A legjobb, ha másik gépben bujtatunk, mert a bujtatás fertőzés veszélyes üzem, utána takarítás, fertőtlenítés következik.

A gép a légkeverős szekrényes gépek családjába tartozik, az ennek megfelelő technológiai adatokat vegyük figyelembe.

Használata részletesen a géphez mellékelt Használati Utasítás-ban található!

Ajánlott kiegészítők: Kontroll hőmérő (18 cm-es), Páramérő, Tojáslámpázó, Keltetés szakkönyv

podobné výrobky